Владика Василій Івасюк благословив 160 випускників Коломийського педколеджу
  • Суб, 26/05/2018 - 12:10

Сьогодні, 25 травня, для 160-ти випускників в стінах рідного навчального закладу – Коломийського педагогічного коледжу пролунав останній дзвінок.

Традиційно, з нагоди свята, на запрошення директора коледжу Валерія Ковтуна захід відвідав правлячий архиєрей Коломийської єпархії владика Василій (Івасюк).

На початку до студентів звернувся директор педколеджу, який зазначив, що сьогоднішній випуск є особливим, адже за рік теперішні випускники спільно з іншими відзначатимуть 80-річчя навчального закладу. “Хай вам щастить по життю! Пам’ятайте, що остання субота березеня це ваш день і двері коледжу завжди для вас відкриті…”, – додав Валерій Іванович.

З вітальним словом і батьківською настановою до випускників також звернувся владика Василій.

“Апостол Павло в посланні до солунян каже: “За все дякуйте Богові”. Тому сьогодні вчителі та батьки дякують Богові за те, що їхні діти отримали професію, переступаючи поріг до нового життя. На цій нелегкій дорозі випускники своєю професією будуть будувати Україну. 160 вчителів – це велика армія, яку Господь Бог покликав ревною працею послужити на благо своїй Батьківщині”, – сказав кир Василій (Івасюк).

На завершення єпископ окропив свяченою водою весь особовий склад коледжу та випускників, які в цей день прощалися із навчальним закладом.

Слідом за владикою слово мали: куратори груп, батьки, старости першого й четвертого курсів та члени учнівського самоврядування. Кращим студентам, які були активними впродовж усіх років навчання, було вручено подячні нагороди.

Опісля, відпускаючи випускників в дорогу життя, першокурсники за традицією передали групам короваї, що вважаються символом щастя та достатку. А далі щирі обійми, прощання й незабутки на пам’ять.