Владика Василій (Івасюк) благословив фестиваль патріотичної пісні
  • Втр, 21/07/2015 - 01:52

19 липня вірні парохії св. Миколая Чудотворця с. Нижній Березів на чолі з адміністратором о. Ігорем Полюком у дверях храму зустрічала правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької  єпархії преосвященного владику Василія (Івасюка) єпархії для звершення єпископ Божественної Літургії.

Під час Божественної Літургії після прочитаного євангельського читання, владика Василій виголосив проповідь під час котрої повчав на тему віри:”Віра - це здатність людини прийняти силу Божу єдиним способом - доторкнутися живого Бога, а відтак сповнитися силою Духа Святого. Прикладом може бути повернення зору двом сліпим чоловікам. Господь говорить до них дуже важливі слова: “Нехай вам станеться за вашою вірою!” (Мт.9, 29). І відразу за двома оздоровленими сліпцями приведено до нього німого, що був біснуватий. Люди побачивши також це оздоровлення, сказали: “Ніколи щось таке не об’являлось в Ізраїлі!” (Мт.9, 33). І це наслідки живої віри. Просімо Святого Духа про міцну віру у серцях людей, бо Україна сьогодні у дуже великій небезпеці”.

По закінченню літургії о. Ігор подякував архієрею за візит. Згодом владика здійснив обряд мирування.

Також цього дня поряд у с. Вижній Березів відбувався фестиваль української патріотичної пісні Березів Бандер Фест, на який владика Василій був запрошений для благословення.

Звертаючись до присутніх, архієрей відзначив те, що сьогодні молоді патріоти України перейняли естафету від своїх старших попередників, а саме - будувати свою Батьківщину піснею. “Сьогодні як і колись, патріотична пісня є джерелом добра, котра допомагає відновляти наш дух і вірити в краще майбутнє нашого народу”, - сказав владика.

Вартує відзначити, що на фестивалі брало участь багато колективів з цілої України. Зокрема, перед присутніми виступив хор ветеранів Коломийської станиці братства ОУН-УПА за участі сотенного “Кривоноса” Мирослава Симчича під керівництвом Марії Маївської.

Організатори фестивалю розповідають, що даний захід проводиться вперше та мають надію втілювати його в життя на майбутнє.