Владика Василій (Івасюк) благословив відкриття Всеукраїнського з’їзду лідерів осередків “Подружні зустрічі”
  • Пон, 28/09/2015 - 16:58

26 вересня в реколекційному домі редемптористів м. Яремче владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький УГКЦ, Божественною Літургією розпочав Всеукраїнський з’їзд лідерів осередків “Подружні зустрічі”.

“Подружні зустрічі лідерів є спільнотою, яка має за мету відновити подружню любов між чоловіком і жінкою та пригадати про обов’язок народження дітей. Ви взялися поважно і відповідально за цю справу. Пам’ятайте, що лідер - це той, хто має авторитет і перший веде членів групи, а всі її учасники визнають його керівництво, покладаються на нього у прийнятті серйозних рішень і вирішенні важливих проблем. Сьогодні маємо нові церковні та державні закони щодо подружжя, а ваша діяльність покликана зміцнювати його любов’ю, налагоджувати сімейні відносини через спілкування та утверджувати християнську родину молитвою. Папа Франциск також побажав кожній сім’ї, щоб вона “наново відкрила домашню молитву, яка допомагає розуміти один одного та прощати”“, - сказав у своєму привітальному слові єпископ Василь.

Єпарх процитував певні принципи Статуту подружнього життя від Ярослава Мудрого, які стосуються зокрема заручин і вінчання в Церкві тощо.  

Упродовж трьох днів означена спільнота здійснювала вирішення своїх настановних питань і розглядала шляхи та методику кращої підготовки своїх аніматорів під керівництвом лідерів  Віри і Зіновія Кузимків.

На з’їзд прибули лідери з Києва, Харкова, Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Дрогобича, Чорткова, Коломиї, а також з Риги п. Уалдіс і Даяна Журіло.