Владика Василій Івасюк благословив військових після повернення з зони АТО
  • Суб, 05/05/2018 - 11:40

Впродовж дев’яти місяців бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади тримали оборону в зоні АТО біля Попасної та Золотого. Після успішно виконаних завдань, в наслідок чого було звільнено два населені пункти, захисники поверулися до Коломиї на місце своєї дислокації.

4 квітня з піднятим бойовим прапором бійці пройшлися центральними вулицями міста до площі Відродження. Саме тут відбулась урочиста зустріч, під час якої вітальну промову виголосив генерал-майор Олександр Павлюк, командувач військами оперативного командування “Захід”. Відтак до особового складу звернувся командир 10-тої окремої гірсько-штурмової бригади, Герой України, підполковник Василь Зубанич. До подячного слова також приєднались і очільники влади. Після чого правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ кир Василій (Івасюк) та єпископ Коломийський УАПЦ Павло (Мисак) поблагословили воїнів, образом із зображенням Покровительки українського народу.

Також у своєму слові владика Василій відзначив жертовність бійців, які знаходяться у постійній готовності на східному фронті.

“Найбільший Божий дар  – це життя, яке вам зберіг Господь. Тому сьогодні першу спільну молитву “Отче наш…”,  возносимо Богові за врятоване життя кожного вояка 10-ї гірсько-штурмової бригади. Нехай  Всевишній благословить українську землю миром і любов’ю між людьми”,сказав єпископ.

Далі захисників та військових медиків було нагороджено відзнаки та грамоти від коломийських єпархій. Крім того, ще 261 нагорода чекала на військовослужбовців від Міністра оборони Степана Полторака, командувача військ ОК “Захід” Олександра Павлюка, командира бригади Василя Зубанича, міського голови Ігоря Слюзара, міського голови Попасної.

Зазначимо, що в Коломиї бійці пробудуть три місяці, після чого знову повернуться до служби в зону АТО.