Владика Василій Івасюк привітав рятувальників з професійним святом
  • Срд, 18/09/2013 - 19:14

День рятівника - свято, яке відзначається в Україні щорічно 17 вересня. Привітати з професійним святом працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Коломийщині прибуло чимало відомих людей краю.

Урочисте відзначення свята провели у Народному домі м. Коломиї і розпочали виконанням гімну України. До слова-благословення були запрошені найперше два Архієреї: Владика Василій Івасюк, Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, та Єпископ УПЦ (КП) Юліан (Гатала).

“Це є свято, за яким стоїть щоденна, важка праця, як офіцерського складу, так і рядових. Дякуємо Господеві, що сьогодні праця рятувальників проходить у мирний час. Ми свідки великої сили молитви. Нещодавно по всіх храмах Української Греко-Католицької Церкви на заклик Святішого Отця Франциска, Папи Римського, ми молилися за мир у Сирії та в усьому світі, адже добре знаємо, скільки горя в собі несе військове протистояння. Нехай Всещедрий Господь Бог оберігає Вас від усіх негараздів, додає сил нести велику місію - допомагати іншій людині. Поручаю Вас опіці Пресвятої Богородиці, нехай завжди буде Вам Покровителькою і Захисницею, щоб Ви могли врятувати людські життя і самі щасливо повертатися до своїх рідних домівок”, - сказав Владика Василій.

Перед присутніми виступив головний МНС-ник міста та району, полковник служби цивільного захисту Ігор Вацик. Керівник привітав усіх працівників служби, також ветеранів, і побажав рятувальникам міцного здоров’я.

Опісля рятувальників привітали очільники міста і району, відзначивши відповідники грамотами працівників цивільного захисту. Були зачитані накази про підвищення у званнях і про скромні грошові премії.

Проте і під час офіційного святкування поступив виклик про надзвичайну ситуацію і частина працівників терміново вирушила на місце трагедії, де, як з’ясувалося, загинуло двоє людей.

Автор: о. В. Перцович, прес-секретар єпархії
Джерело: http://diocese.ko.if.ua