Владика Василій Івасюк відвідав мітинг-реквієм за загиблими захисниками України
  • Срд, 24/02/2016 - 09:54

Владика Василій відвідав мітинг-реквієм за загиблими захисниками України. Мітинг відбувся на території коломийського педагогічного коледжу 22 лютого 2016 р.Б.
Згадати у молитвах загиблих, окрім студентів коледжу прийшло чимало депутатів та людей, які займають активну громадську позицію.

Владика Василій Української Греко-Католицької Церкви та владика Юліан Української Православної Церкви Київського Патріархату відслужили панахиду за душі людей, які загинули виборюючи незалежність нашої держави.

Після панахиди Кир Василій звернувся до присутніх із повчальним словом: “Герої Небесної Сотні – це благородні люди, котрі ціною свого життя відстояли найдорожче - гідність і свободу людини. Вони своїм прикладом змінювали світ на краще. Серед них були взірцеві батьки, добрі господарі, майстри – золоті руки, які збудували свої садиби, народили дітей і понад усе любили Україну. На Майдан вийшли люди світлі духом і склали в себе жертву, наймолодшому з яких було лише 17 років. Це були мрійники, інтелектуали, бачили життя за кордоном, любили мандрувати Україною і мали реальні плани та проекти на сьогодні. І тому докорінні зміни в суспільстві здійснюються ціною тисяч і тисяч людей, які вирішили жити по-іншому у вільній Україні.”

На завершення до слова приєдналися громадські діячі Коломийщини та студенти вищезгаданого коледжу, які виконували пісні приурочені трагічним подіям Майдану.