Владика Василій Івасюк відвідав засуджених
  • Чтв, 17/10/2013 - 12:57

Виконати справу милосердя і благословити в’язнів прибув Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Василій (Івасюк) 15 жовтня. Зустріч із засудженими відбулася у храмі Преображення Господнього, що розміщений на території установи (с.Товмачик, ВК-41). У співслужінні протосинкела єпархії о. мітрата Василя Мельничука та капелана о. Олекси Куйбіди, Архієрей очолив заупокійну Панахиду за воїнами УПА та учасниками визвольних змагань за незалежність України.

У зверненні до засуджених Єпископ використав притчу про блудного сина. “Господь чекає нашого навернення, Його обійми завжди відкриті для кожної людини. Уділяю вам благословення, щоб могли відчути свою вартість у Божих очах і діяти для добра. Ніхто з вас не є поганою людиною, але за певних обставин сталася прикра ситуація, за яку слід терпеливо понести відповідальність. Час проходить і слід готуватися до нового життя у суспільстві, яке очікує на правду, справедливість і повагу”, - сказав Архієрей. Також владика запевнив, що завжди пам’ятає про в’язнів, при кожній нагоді споминає їх у своїх молитвах.

Начальник колонії Ігор Туркалевич провів ознайомлення з побутом в’язнів, показав медичну частину, пекарню, де засуджені самі випікають хліб тощо. Владика Василій поблагословив персонал виправної установи і передав для засуджених продуктові пакети.

о. В. Перцович, прес-секретар єпархії
Джерело: kolomyya.org