Владика Василій (Івасюк) взяв участь у святкуванні осінньої ярмарки та освяченні кооперативного підприємства в Обертині
  • Пон, 16/10/2017 - 09:37

15 жовтня з пастирським візитом владика Василій (Івасюк) прибув на парафію Св. Кирила і Методія, що в Обертині. Запашним короваєм і сердечними побажаннями вітали дорогого гостя діти та громада вірних на чолі зі священнослужителями.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Василій у співслужінні з парохом храму о. Ярославом Біляєвим та страдником о. Юрієм Друляком.

Після прочитаного Євангелія владика виголосив проповідь, повчаючи про діла милосердя тіла і душі: “Церква розрізняє милосердя щодо тіла і щодо душі. Св. Євангеліє щодо тіла визначає такі діла милосердя: голодного нагодувати, спраглого напоїти, нагого зодягнути, подорожнього в дім прийняти, недужому помогти, в’язня відвідати, померлого похоронити. В книзі Приповідок читаємо: ”Хто чинить добро бідному, той Господу позичає, і Він йому відплатить за його добродійство” (19,17). Окрім діл милосердя щодо тіла, є ще діла милосердя стосовно душі. Вони такі: грішника навернути, невіжу навчити, в сумніві порадити, сумного потішити, кривду терпеливо зносити, образу зі серця прощати, за живих і померлих молитися. Св. Іван Золотоустий, заохочуючи нас до діл милосердя, каже: “Велике діло — милостиня. Полюбім її, вона не має нічого собі рівного. Вона може змити гріхи й охоронити від засуду. Ти мовчиш — а вона стоїть і тебе охороняє. Що більше, тоді, як ти мовчиш, тисячі уст дякують за тебе”.”

Від імені боголюбивих парафіян зі словами вдячності до архиєрея звернувся о. Ярослав Біляєв, який подякував владиці за візит та слово проповіді, що глибоко запало в серця вірних і вже сьогодні принесе, можливо і скромні, але щирі плоди.

Після недільного Богослужіння владика освятив кооперативне підприємство “Файні ябка”. Колишня пекарня, яка близько 20 років вона стояла пусткою, сьогодні є виробничою лінією з виготовлення сухофруктів. Ідея створення належить місцевому підприємцю і депутату облради Богдану Станіславському. На освячення оновленого приміщення також завітали представники влади та гості з Польщі.

Далі архієрей взяв участь в урочистому відкритті осінньої ярмарки “Свято капусти”. Владика Василій привітав гостей заходу та місцевих жителів, побажавши їм Божої допомоги, зростання та процвітання, після чого окропив свяченою водою святкові прилавки. Завершилось дійство цікавою концертною програмою, яку пігодувати місцеві фольклорні колективи.