Владика Василій (Івасюк) запропонував створити в Коломиї пам’ятний сквер Небесній Сотні
  • Пон, 31/03/2014 - 14:59

29 березня за ініціативою духовенства Української Греко-Католицької Церкви у місті Коломиї по вулиці Січових Стрільців (неподалік залізничного вокзалу) була відслужена поминальна Панахида за полеглими з числа Небесної Сотні. Цією молитвою було вшановане 40-денне поминання загиблих героїв на Майдані Незалежності у Києві та інших містах України.

“Спільно із священиками ми подаємо ініціативу про створення на цьому місці меморіального скверу пам’яті убитим мученикам наших часів з Небесної Сотні. Нехай такий монумент пригадує всім нам, що майбутнє України слід будувати на молитві, добрі, правді та справедливості. Ці герої віддали своє життя за кращу долю і волю всього українського народу”, - сказав владика Василій.

Поминальну відправу очолив Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії владика Василій (Івасюк) спільно з священиками міста. У молитовному заході взяли участь представники влади міста і району, зокрема міський голова Ігор Слюзар та голова райради Богдан Болюк.

Міський голова підтримав запропоновану ініціативу і наголосив, що дане питання вже розглядали, але не могли визначитися із місцем встановлення такого монументу. Голова райради зазначив, що вшанування Небесної Сотні йде по різних громадах району, зокрема висаджують пам’ятні алеї на честь героїв. Це вже здійснено в селах Велика Кам’янка та Нижньому Вербіжі.

Представники громадських організацій вигукували патріотичні гасла: “Герої не вмирають”, “Слава Україні”, “Героям слава”.

Автор: о. В. Перцович, прес-секретар єпархії
Джерело: http://kolomyya.org