Владика Василій посвятив відділення екстреної медичної допомоги
  • Втр, 19/06/2018 - 09:14

18 червня 2018 року відбулося відкриття відділення екстреної медичної допомоги Коломийської центральної районної лікарні та кабінету з ангіографічним обладнанням.

Здоров’я — найважливіша цінність для кожної людини, адже здоровому все по плечу, і лише захворівши, ми починаємо цінувати добре самопочуття, відсутність болю і енергійність. Кожен день і кожна зустріч з пацієнтом несе у собі тривогу і відповідальність за життя людини. Робота лікаря екстреної медичної допомоги постійно пов’язана з обстеженням і лікуванням великого числа хворих. Завдяки професійній майстерності і наявності відповідних діагностичних приладів у людини з’являється надія на одужання. А вдало розташоване відділення невідкладної допомоги дасть можливість скоротити шлях від обстеження до лікарняного ліжка.

З вітальним словом виступили депутати Верховної Ради України Андрій Іванчук та Юрій Тимошенко, перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Марія Савка, перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій, голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Роман Дячук, Коломийський міський голова Ігор Слюзар, директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Стовбан, депутати обласної ради, правлячий Архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ кир Василій Івасюк, керуючий Коломийською Єпархією УПЦ КП, єпископ Коломийський і Косівський Юліан Гатала. Основний наголос в промовах робився на співфінансуванні з різних бюджетів задля втілення даного проекту в життя. Було наголошено на тому, що за останні роки медицина Коломийщини вийшла на новий якісний рівень. Голова районної державної адміністрації Любомир Глушков проінформував присутніх про плани покращення матеріально-технічної бази медичної галузі, наголосив, що на даний момент втілено багато системних змін, проте зупинятися не варто, в планах є завершення ремонтних робіт на першому поверсі та можливість створення бальнеологічного відділення.

Після перетину символічної стрічки, духовенство було запрошено увійти у цей храм здоров’я, освятити його та благословити тих, хто буде тут працювати і лікуватися. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року №473-р Коломийська ЦРЛ є центром госпітального округу, змінюється її структура та планується відкриття нових відділень. Так у 2017 році розпочато проведення загально-будівельних робіт по облаштуванні відділення екстреної медичної допомоги Коломийської центральної районної лікарні. Загальна кошторисна вартість робіт з ремонту частини приміщень Коломийської ЦРЛ під відділення екстреної медичної допомоги складає 2,8 млн. грн. Виконано загально-будівельні роботи в кабінетах: санпропускному, реанімаційному, палатах для хворих, операційній, травмпункті, гіпсовочній та службових кабінетах. Крім того, виконано загально-будівельні роботи щодо капітального ремонту частини приміщення Коломийської центральної районної лікарні під розміщення ангіографічного обладнання. Загальна вартість робіт становить 1,8 млн. грн.

Ангіограф –  на сьогодні є найсучаснішим обладнанням експертного класу, яке діє за типом рентгена і застосовується в кардіології для виявлення і лікування захворювань серцево-судинної системи людини. Запрацює ангіограф уже сьогодні, що дозволить підвищити своєчасність та якість надання медичних послуг пацієнтам із серцево-судинними хворобами.