Владика Василій привітав з посвятою в семінаристи студентів від Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ
  • Пон, 12/10/2015 - 12:41

10 жовтня в Івано-Франківській духовній семінарії імені свящмуч. Йосафата провели посвяту  в семінаристи наймолодших вступників. Свято розпочалося молебнем до семінарійного Покровителя, який очолив ректор семінарії митрофорний протоієрей о. Олег Каськів у співслужінні віце-ректора о. Олеся Будзяка, та духовенства семінарії.

У чині облечин, що полягає у благословенні семінариста на одягання підрясника, взяв участь о. Андрій Квік, референт у справах покликань і префект Дяківсько-катехитичного коледжу Коломийсько-Чернівецької єпархії. Священик передав вітання від Правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Василія (Івасюка) для студентів означеної єпархії, які прийняли семінарійні облечення.

Ректор семінарії побажав студентам витривалості у перших кроках до священства та подякував усім присутнім батькам за те, що вони виховали таких дітей та пожертвували їх на службу Богові. Опісля відбулась присяга, яку склали нові вихованці духовного навчального закладу.

На кінець свята віце-ректор семінарії о. Олесь поблагословив усіх присутніх мощами свящмуч. Йосафата та подякував всім за спільну молитву.