Владика Василій взяв участь у відкритті старовинної духовної окраси Коломиї – ікон чотирьох євангелістів
  • Нед, 20/09/2015 - 00:35

18 вересня у центральній частині Коломиї здійснили встановлення відреставрованих ікон чотирьох євангелістів. Історичною довідкою про будинок, де розміщені святині та відомостями про ікони розпочалася церемонія відкриття.

Зазначимо, що освячення цих ікон здійснив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, разом з п’ятнадцятьма архієреями з різних країн світу 29 серпня під час візиту до Коломиї.

В урочистостях взяв участь Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії владика Василій (Івасюк).  ”Сьогодні апостоли знову підносяться над чарівним містом Коломиєю, благословляючи її жителів. Рівночасно ці старовинні ікони сповіщають всім мешканцями про початок фестивалю-молитви за Україну під гаслом “Все упованіє моє на тебе мати возлагаю”“, - сказав у своєму слові єпарх.

Єпископ Василій побажав, щоб ікони несли до жителів міста Божу благодать, охорону кожному нашому воїну в АТО, благословення для молоді на добру долю, а також всім людям для сумлінного виконання своїх обов’язків.

Перед присутніми виступили Любомир Глушков, голова Коломийської РДА, секретар міської ради Богдан Колодніцький, голова районної ради Богдан Болюк. Голова РДА висловив подяку Блаженнішому Святославові та владиці Василію за освячення та підтримку,  Василю Нагірному, який здійснював історичне дослідження ікон, художникові Романові Захарчуку, Богданові Томенку - за втілення задуму, а також всім, хто прилучився до цієї події.

Опісля всі вирушили до міського палацу культури, де відбулося представлення фільму про митрополита Андрея Шептицького. Прозвучали також запрошення на фестиваль духовної пісні “Все упованіє моє на тебе мати возлагаю”, який відбудеться 20 вересня.

Хор катедрального собору Преображення Христового “Тавор” виконував духовні твори.