Владика Венедикт: «Бог певний того, що ми можемо стати кращими»
  • Пон, 11/04/2016 - 16:45
На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, 10 квітня 2016 року, під час пастирського візиту до храму Блаженного Миколая Чернецького (м. Золочів, Шашкевича, 92).
 
«Бог не ставить хрестик ні на жодній особі. Бог не перестає любити кожного з нас, яку би дурницю, який би недолік, який би гріх ми не вчинили – Бог певний того, що ми можемо стати кращими. І саме тому Бог прощає у Тайні Сповіді, Бог вірить, що ми можемо змінитись. І коли ми усвідомимо собі, що Бог зі своєї сторони так довіряє нам, вірить нам, може ніхто інший у цьому житті не вірить нам. Може ніхто інший не вірить нам, а Бог не зважаючи, що ми безліч разів Його підвели … Бог не розчаровується у нас. І коли ми усвідомимо на скільки Бог вірить у нас не зважаючи ні нащо, тоді ми крок за кроком, грам за грамом будемо у собі цю віру плекати, розвивати» – підкреслив  архиєрей у своїй проповіді.
 

Додамо, що владика Венедикт під час пастирських відвідин звершив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. По завершені Божественної Літургії парафіяльна спільнота на чолі із парохом о. Михайлом Сукмановським висловила слова вдячності єпископу та на згадку про ці відвідини було зроблено спільну світлину. Відтак відбулась Хресна дорога вулицями м. Золочева.