Владика Венедикт: «Дуже важливо вкладати зусилля, старання у своє життя, у те що нам принесе прибуток, відсотки, коли ми прийдемо до Господа»
  • Пон, 31/08/2015 - 11:49

На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, під час свого пастирського візиту, 30 серпня 2015 року, до парафії св. Миколая (с. Підбірці, Пустомитівський р-н).
 
З проханням про архієрейське благословення, щирими привітаннями та відкритими серцями зустрічали владику парафіяльна спільнота із адміністратором о. Михайлом Будником та запрошеними священиками.
 
У своїй проповіді Архиєрей запевнив вірних словами: «Ми живемо лише раз. Погляньмо, як легковажно тратиться життя на будь-що, на речі не потрібні і не важливі, а життя неповторне. Якщо бізнесмен має кошти, то він хоче якнайкраще їх вкласти. Для чого? Щоб мати прибуток, правда ж? Шукає в якому банку найбільші відсотки або шукає місце, котре найкраще може принести прибуток. Любі, дорогі, наше життя ми також неминуче вкладаємо, якщо ми його вкладаємо у добрі справи, у Божі справи, то це нам теж принесе відсоток. І коли помремо, то там будемо мати якийсь прибуток. Погляньмо, ми вкладаємо час, зусилля, старання у те що так залишимо на землі. Кажемо нічого не заберемо. Тому, дуже важливо вкладати зусилля, старання у своє життя, у те що нам принесе прибуток, відсотки, коли ми прийдемо до Господа. Як я вже згадував ми часто так живемо, немовби жили вічно. Ні, немає різниці скільки ми і де живемо, але неминуче час прийде, коли прийдемо до Господа».
 
Завершився пастирський візит єпископа словами вдячності вірних, молитвою «Боже великий єдиний», архиєрейським благословенням та спільною світлиною, на згадку про ці відвідини.