Владика Венедикт: «Євангелія нам каже, щоб ми відкрили очі самі навколо себе і побачили тих хто перебуває у потребі»
  • Пон, 04/05/2015 - 15:39

На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт єпископ-помічник Львівський під час свого пастирського візиту 3 травня 2015 року до храму Святого священомученика Юрія (с. Вижняни, Золочівський р-н. Львівська обл.). Владика Венедикт звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Чин поставлення у диякони піддиякона Тараса Мисяковського.

«Кожен з нас є на своєму місці готовий щось зробити. Бог не очікує від мене чогось великого чи багато, Він знає мої можливості і спроможності. Господь ставить переді мною конкретних осіб у конкретних життєвих ситуаціях, конкретних обставинах, де Він певний у мені, що я можу щось зробити. Перестаньмо мати до цих осіб претензії, критикувати їх, нарікати, але запитаймо у себе: Що Бог хоче, що я зробив для тих людей? Чому Господь поставив цю особу на моїй дорозі? Значить Бог від мене щось очікує. Господь певний, що я  можу це зробити» – запевнив Архієрей у своїй проповіді.

Після закінчення  Божественої Літургії греко-католицька громада на чолі із владикою Венедиктом та присутніми священиками процесійно вирушили до костелу Святого Миколая. У ньому було звершено спільний екуменічний молебень із римо-католицькою парафією та освячено ікони священомучеників Юрія Попелюшко та Климентія Шептицького.