Владика Венедикт: «Кожен із нас є цінний і важливий Богові!»
  • Срд, 20/01/2016 - 23:18

На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, у празник Богоявлення ГНІХ, 19 січня 2016 року, під час Божественної Літургії у храмі св. Архистратига Михаїла (м. Львів, вул. Винниченка, 22) чоловічого монастиря Студійського уставу св. Обручника Йосифа.
 
«Люди очікують від нас, що ми у житті із конкретними людьми у даному місці, де ми живемо, працюємо, спілкуємось – проявляли християнство, щоб ми являли Бога. Так, ми очікуємо від інших, щоб вони були такими. Ми очікуємо, щоб священики, монах, монахині були святі і досконалі. "А я?" – а я також покликаний жити досконало. Бо Господь віддав своє життя і прийшов сюди на Землю, задля того, щоб я жив свято! Не просто так собі прожив. Тому, зичу всім нам, щоб з однієї сторони сьогодні відчули радість цього свята, бо Господь прийшов і народився з любові до кожного з нас. Кожен із нас є цінний і важливий Богові! Але варто також, щоб ми почули на собі цю відповідальність, це бажання ділитися цим Богом з іншими, свідчити Бога іншим» – підкреслив владика Венедикт.
 
По завершені Божественної Літургії монастирська спільнота на чолі із ігуменом висловила слова вдячності єпископу та на згадку про ці відвідини було зроблено спільну світлину. Додамо, що відтак владика Венедикт відбув на загальноміське освячення води за участю духовенства різних християнських конфесій міста Львова.