Владика Венедикт: «Людство хоче побачити Бога, котрий проявляється у нас християнах»
  • Срд, 13/01/2016 - 12:03

На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, під час свого пастирського візиту 10 січня 2016 року до парафії Зіслання Святого Духа (м. Львів, Трильовського, 9а).

«Для того, щоб люди йшли за Богом, вони потребують, щоб ми випромінювали цю віру. Напевно, цього бракує у сучасному світі. Ми, як християни, можемо гарно говорити, картати інших, моралі читати, казати «як має бути». Ми все це можемо робити, але люди хочуть від нас побачити християнство. Так як людство побачило Бога в Особі Ісуса Христа, так само і людство хоче побачити цього Бога, котрий проявляється у нас християнах. І ми не вправі сказати, що я не здатний чи я не здатна. Це наша недбайливість і лінь. Якщо ми захочемо жити по християнській досконало, свято і праведно – це дасться, однак не відразу, але цього треба забажати» – підкреслив архиєрей у своїй проповіді.

Додамо, що владика Венедикт під час пастирських відвідин звершив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. По завершені Божественної Літургії парафіяльна спільнота на чолі із парохом о. Василем Мирошом висловила слова вдячності єпископу.