Владика Венедикт: «Маємо приносити людей Богові у своїх молитвах»
  • Срд, 11/03/2015 - 13:39

8 березня 2015 року владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, здійснив пастирський візит до храму Святого Пророка Іллі (м. Львів, вул. Дорога Кривчицька,113).

Після Архиєрейської Божественної Літургії,  під час проповіді з Євангелія про розслабленого сина, владика звернув увагу на силу віри, виявом якої є цілковита довіра Богові. «Коли чуємося безпорадні, не можемо дати раду - взиваємо до Господа. Дуже часто з нашого серця, з нашої душі виринає цей крик, голосний крик з нутра душі - крик довіри до Бога», - сказав проповідник.

«Скільки ми зустрічаємо на життєвій дорозі тих, чи інших осіб, котрих критикуємо, осуджуємо, не сприймаємо, засуджуємо перед людьми. А маємо приносити їх Богові у своїх молитвах»,  - продовжив владика.

Тих, хто грішить, перебуває в потребі, хворобі, нужді - треба приносити Богові. Цього, за словами єпископа-помічника, Бог хоче від нас. «Якими ж ми завжди почуваємося безпомічними змінити когось. Не можемо когось змінити, хто цього не хоче. Часто чуємося безпомічними змінити якусь ситуацію, бо мало що від нас залежить. Але ми завжди можемо віддати все Господеві», - говорить владика Венедикт.

На його думку, ми рідко молимось самі, як також рідко молимось за інших людей, тих, котрі нам близькі, дорогі. «Є також люди, котрі чинять нам зло, чи прикрість, але за одних і других ми можемо молитися, або, іншими словами, віддавати Господеві», - переконаний єпископ.

«Бог не може насильно пхатися в наше життя, втручатися, Він не хоче нас насильно ощасливити, бо дарував нам свободу. Бог очікує звернення до Нього», - каже владика Венедикт.

У час Великого посту, за словами проповідника, варто переглянути стосунки з Богом і обмежити себе в тому, що заважає цим стосункам. «Хай Бог нам у цьому помагає!», - заохотив і побажав єпископ.

На завершення Літургії, адміністратор храму, о. Олексій Хілінський, подякував владиці Венедикту за спільну молитву.