Владика Венедикт: «Найбільше багатство, в якому ми всі збагачені, то це наш час»
  • Пон, 01/02/2016 - 15:04

На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, під час свого пастирського візиту, 31 січня 2016 року, до парафії бл. Климентія Шептицького (м. Львів, вул. Кривоноса, 1). Владика Венедикт звершив Архиєрейську Божественну Літургію та рукоположив у священики диякона Андрія Джигалюка.

З проханням про архієрейське благословення, щирими привітаннями та відкритими серцями зустрічали єпископа парафіяльна спільнота із настоятелем єрм. Севастіяном Дмитрухом та запрошеними священиками.

У своїй проповіді Архиєрей запевнив вірних словами: «Погляньмо на своє життя, уміймо зрозуміти, що Бог дав моє життя якнайбільше багатство для мене. А найбільше багатство в якому ми всі збагачені, яке ми майже не цінуємо, то це наш час. Усі ми маємо час … це є багатство, яким ти маєш жити, володіти, скажу достатньо різко – витрачати. Неминуче десь його витрачаємо, але треба мати вірний, правильний підхід до використання часу. Коли ми поглянемо на своє життя, на свій час, на дні, години свого життя – як ми є марнотратні. Як ми не свідомі того багатства, які дав Господь. Скільки багато ми могли б зробити, допомогти, послужити? І тому хай Господь дасть нам призупинитися і подивитися до нашого життя».

Завершився пастирський візит єпископа словами вдячності вірних, молитвою «Боже великий єдиний», архиєрейським благословенням та спільною світлиною із нововисвяченим священиком і присутніми священнослужителями.