Владика Венедикт очолив нічні чування в Уневі
  • Пон, 19/05/2014 - 13:55

XXI Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів», яка тривала з 16-18 травня продовжилась в Лаврі нічними  чуваннями, які очолив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Після Вечірньої учасники пішого ходу, а також ті, хто долучився звечора до загальної прощі, молились Утреню, яку супроводжував монаший хор Свято-Успенської Унівської лаври.

У своєму зверненні  до учасників прощі під час проповіді владика Венедикт зосередив увагу на словах тропаря, якими ми молимось у Воскресний час:  «і нам дарував життя вічне». Він звернув увагу, що «бідою є те, що ми не віримо в те, що молимось, а живемо проблемами, труднощами, скорботами, якби вони було ціллю нашого життя – і це неноральний стан», – зауважив проповідник. На переконання Владики, «коли ми присвячуємо час Богові, молимось, живемо святими таїнствами - відчуваємо  присмак життя вічного». Рівно ж проповідник наголосив на важливості нашого бажання Небесного Царства: «справа не в тому, чи ми чуємося гідні Царства Божого чи негідні, чи ми великі грішники чи праведники, справа в тому, що це нам даровано, дано просто так. Царство Боже стане нашим, якщо зробимо небагато – захочемо цього», – підсумував єпископ.

Далі учасники прощі вирушили молитовною ходою зі свічками на Чернечу гору, де помолились Панахиду.

Іванна Рижан

Уривок з проповіді Преосвященного владики Венедикта під час нічних чувань в Уневі:
 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua