Владика Венедикт освятив приміщення для спільноти «Лярш-Ковчег» у Львові
  • Срд, 16/10/2013 - 15:27

16 жовтня, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський благословив приміщення для спільноти «Лярш-Ковчег» у Львові, що знаходиться на території храму Святих Володимира і Ольги (вул. Симоненка, 5а).

На урочистому заході були присутні отці-капелани спільноти, засновники, доброчинці, друзі та гості святкового дійства.

Після звершення Чину освячення до усіх присутніх із своїм словом звернувся владика Венедикт у якому закликав ділитися своїми дарами, якими нас обдарував Господь: «Бог коли дав щоб ми десь народилися, він значить хотів, щоб ми тут щось зробили, чинили, творили. Ми усі, які сьогодні тут перебуваємо теж щось робимо, кожен що вміє, - продовжив владика, -. Тому ця майстерня, яку ми сьогодні освячуєм нехай буде місцем де ви творитимете щось нове, щоб відчували що робите щось важливе і ділилися цим з ближніми». Насамкінець ієрарх уділив присутнім архиєрейське благословення та побажав для спільноти: «великої радості від праці в новому приміщенні, спілкування і спільних зустрічей».

По завершенні спільної молитви запрошені на новосілля гості ділилися подарунками із спільнотою та словами привітань.

Наостанок відбулась святкова гостина та творча частина урочистості.

Довідка: Спільнота "Лярш-Ковчег" об’єднує людей з розумовою неповносправністю, асистентів та волонтерів на п’ятьох денних програмах-майстернях. Людей розумово неповносправних тут називають друзями, вважаючи їх вчителями дружби та простоти життя. На сьогодні 69 друзів є учасниками п’яти програм майстерень де спільно з асистентами проводять час в молитві, цікавих зустрічах та виготовляючи різноманітні речі, сувеніри (відкритки, свічки, картини, прикраси).

Джерело: www.ugcc.lviv.ua