Владика Венедикт освятив приміщення для ТУСК "Обнова" у Львові
  • Суб, 12/10/2013 - 15:44

11 жовтня 2013 р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, освятив офіс Львівського обласного товариства українських студентів-католиків «Обнова», який розташований на території Свято-Юрського комплексу у м. Львові.
 

На урочистостях також були присутні: о. Тарас Грем, духівник львівської «Обнови», п. Рома Гайда, голова крайової управи Українського патріархального товариства у США, о. Тарас Милян, керівник «Фундації духовного відродження». На відкриття також прибули представники Товариства «Обнова» з м. Києва, м. Тернополя, м. Чорткова.
 

Варто зазначити, що роботи з облаштування приміщення офісу тривали впродовж трьох років. Останні тижні робота в офісі кипіла інколи навіть до пізньої ночі. І ось цей історичний момент настав ─ товариство має свою домівку.
 

Після освячення приміщення владика Венедикт сказав: «Що означає цей знак – подія освячення? Щось вона додасть цьому помешканню, чи не додасть? Бо багато людей живуть в неосвячених помешканнях. Що воно дає? Найперше дає розуміння дуже великої правди. Правди, яку ми дуже часто повторюємо як християни, говоримо, декларуємо, але – не свідомі. Тому, коли ми щось освячуємо, це найперше пробуємо  усвідомити, перенести Богові те, що й так Його. Те, що ми кажемо на Літургії: «Твоє від твоїх, Тобі приносимо».

 

Звертаючись до студентів-католиків «Обнови», проповідник зазначив: «Бог хоче з вами тут бути. Бог хоче вам промовляти. Бог хоче направляти вас. І саме освячення є для того, щоб ми усвідомили собі цю Божу присутність,  в якій ми ходимо, але про яку забуваємо. Саме ми молилися про те, щоб Бог був тут, сповняв ці стіни і сповняв тих всіх своєю присутністю, хто буде тут перебувати й працювати».
 

Також владика Венедикт побажав обновлянам вслухатися в Господа: «В часі богослуження, і сьогодні, ми чули ці слова, які повторюємо: «Будьмо уважні!». Щоб ви були уважні, що Бог хоче від кожного з вас. Бо Бог щось хоче, а що хоче? Те, що найкраще вам!».
 

Наостанок, Наталя Козопас, голова львівської «Обнови», подякувала владиці та всім, хто невтомно трудився, готуючи це приміщення. Зокрема, вона підкреслила: «Ці стіни – наші стіни, – повністю виткані з Божої любові. І тут тільки слава велика Богові».
 

Додамо, що 12 жовтня у головному корпусі Українського католицького університету (м. Львів, вул. І. Свєнціцького, 17) розпочнеться конференція на тему "Катехизм для молоді: мій погляд", яку організовує Федерація українських католицьких академічних і студентських товариств "Обнова" та Львівське обласне ТУСК "Обнова". Організатори запрошують усіх активних та креативних молодих людей до творення Катехизму для молоді УГКЦ.

 

за повідомленням Уляни Журавчак, Марти Зозулі http://dyvensvit.org
Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua