Владика Венедикт: «Отож запитаймо себе: Чи ми дійсно бажаємо життя вічного?»
  • Чтв, 05/05/2016 - 09:02

На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, 4 травня 2016 року, під час пастирського візиту у парафії Собор св. Івана Христителя (м. Львів, вул. Зубрівська 1а).

«Життя вічне є Богом дароване, воно вже є наше, нам лиш потрібно забажати його. Те, що ми бачимо у житті святих – вони усвідомлюють собі, що життя дароване вічне. Вони ціле своє життя тримали, відкладали для того, щоб це життя вічне осягнути. Тому зичу вам знайти хвильку часу з нагоди цих свят , Воскресіння Господнього, і застановитися, що сталося тоді в Єрусалимі дві тисячі років назад. Що це означає для мене, що я співаю, промовляю: Христос Воскрес – Воістину Воскрес? Що це означає для мене, що я співаю: і нам дарував життя вічне? Чи я дійсно вірю у це життя вічне? Чи я дійсно щось роблю для цього життя вічного? Ця вічність чекає на нас, проте чи ми повіримо, що ця вічність є? Бог усе зробив за нас,- як каже св.. Августин, але Сам спасти не може. Отож запитаймо себе: чи ми дійсно бажаємо життя вічного?» - закликав єпископ

Додамо, що владика Венедикт під час пастирських відвідин звершив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. Завершився пастирський візит єпископа словами вдячності вірних, молитвою «Боже великий єдиний», архиєрейським благословенням та спільною світлиною, на згадку про ці відвідини.