Владика Венедикт: «Пам’ятайте, що ви християни, а потім пам’ятайте, що ви львів’яни!»
  • Втр, 24/11/2015 - 15:19

У Львівській міській раді відбулись урочистості з нагоди складання присяги новообраним міським головою Львова Андрієм Садовим та депутатським корпусом.

Опісля Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької церкви Владика Венедикт привітав новообраного міського голову Львова та депутатів, побажав усвідомлення служіння та довіри одне до одного. З напутніми словами побажань виступили також: о. Павло Кочкодан (Українська Православна Церква Київського патріархату), о. Йозеф Павліченко (Римо-Католицька Церква), о. Маркіян Каюмов (Українська Православна Церква), о. Олег Древняк (Українська Автокефальна Православна Церква), о. Тадеус Геворгян (Вірменська Апостольська Церква), владика Василь Боєчко (Церква Християн Віри Євангельської).

«Мені сьогодні приємно бути разом з вами, бо Львів сьогодні має радість, я радий бути з вами і десь ту радість засвідчити. Сьогодні неповторна мить, напевно, як кожна мить нашого життя, як, напевно, кожне життя є унікальне, неповторне, особливе. Кожному з нас Бог дає ті чи інші обов’язки, кличе до тих чи інших місій, і тому мені б дуже хотілося, щоб всі ми, починаючи це служіння, можливо не в перший раз, відчули, що Бог вам це довірив цілковито. Не є справа чи ви хотіли, чи не дуже хотіли бути депутатами, але Бог вас поставив на це місце. Це велика частина вашого життя, адже воно неповторне, унікальне і тому в ньому Бог дав можливість, щоб ви були саме тут, спробуйте не змарнувати цей час, адже час тут пролетить дуже швидко. Життя всіх вас поділило по партіях, блоках, більшості, меншості, зичу вам одне - щоб ви трохи забували до кого ви належите, а по-перше пам’ятали, що ви  християни, потім пам’ятали, що ви львів’яни. Зичу вам мати довіру один до одного, адже кожен з нас дивиться на світ по-іншому і має право на свої погляди та переконання. Зичу вам, щоб ви знімали свої окуляри або пробували подивитись на світ через інші окуляри. Зичу вам відчути, щоб Бог поставив вас на це місце і вірить у вас, адже вірить, що ви можете тут щось зробити. Не тільки люди, але й Бог довірили вам це служіння, тому відчуйте цю відповідальність та унікальність цього служіння. Ми, як церква, завжди готові допомагати. Хай Бог вам допоможе», - зокрема, зазначив на урочистості Владика Венедикт.

Ігор Галущак

Львів