Владика Венедикт порахував скільки часу зазвичай людина присвячує для молитви
  • Птн, 01/07/2022 - 11:39

Ми мало часу проводимо з Богом. Півтори години у неділю, п'ять хвилин щодня вранці та увечері, разом це ще півтора години. Три години перебування з Богом на тиждень ‒ це дуже мало відносно тих 168 годин, які маємо. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав владика Венедикт Алексійчук, єпархіальний єпископ Чиказької єпархії Святого Миколая.

«Молитва є важливою для нас у сенсі розуміння того, як маємо використовувати своє життя. На жаль, ми не часто задумуємося над своїм унікальним життям, не задумаємося, що наше життя має початок і кінець. Нам здається, що будемо жити вічно. Однак воно є надто коротким. Тому дуже важливо усвідомити, як ми використовуємо це життя», ‒ зазначив владика Венедикт.

Владика наголошує, що в плині днів, місяців, років потрібно знаходити час для перебування з Богом. Чому? «Якщо ми перебуваємо з Ним, то інвестуємо своє буття в Господа. Тоді Бог просвічує наше розуміння, що маємо робити і що є найважливіше у нашому житті», ‒ переконує єпископ.

Владика Венедикт звертає увагу на ще один аспект. «Коли ми не знаходимо тут, на землі, часу перебувати з Богом, коли уникаємо особистої молитви вранці, завжди спішимо, увечері уже замучені і віддаємо себе Богові у вигляді «витисненого лимона», то хіба нам цікаво бути з Ним у вічності?» ‒ ставить запитання єпарх Чиказький.

Бо, образно кажучи, перебування з Господом у вічності, де кожен хоче перебувати, пише владика, триватиме 24 години на добу. «І коли ми не навчилися перебувати з Богом, коли ми не посмакували Бога, значить ми не готові до вічності, до перебування у Царстві небесному», ‒ резюмує владика Венедикт Алексійчук.