Владика Венедикт про «Практичне милосердя»
  • Птн, 16/12/2016 - 16:26

15 грудня у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася зустріч громади Львова з єпископом-помічником Львівської архиєпархії Венедиктом (Алексійчуком). Темою розмови було «Практичне милосердя».

Після Архиєрейської  Божественної літургії, директор видавництва «Свічадо», Богдан Трояновський, представив цикл видань «Незвичайний ювілей милосердя», який складається з семи тематичних книг: «Псалми милосердя», «Боже створіння прагне милосердя», «Папи і милосердя», «Притчі про милосердя», «Святі у милосерді», «Діла милосердя для тіла і душі», «Сповідь. Таїнство милосердя».

Книги стали мовби підсумком Святого Року Божого Милосердя, який 11 квітня 2015 року був проголошений папою Франциском і тривав з 8 грудня 2015 року до 20 листопада цього року. Підсумком року Божого Милосердя стали  молитовні ходи по єпархіях Української Греко-Католицької Церкви та видання серії книг на цю тему.

Відтак зустріч у формі діалогу – запитання-відповіді - продовжив Преосвященний владика Венедикт. Єпископ відповів на численні запитання учасників, які стосувалися тем: «Милосердя таємне і «напоказ», «Малі кроки у милосерді», «Милосердя в Україні та світі», «Милосердя серця та розуму», «Про зловживання милосердям», «Про правду як вид милосердя», «Про маніпуляції милосердям», «Про милосердя в стосунках», «Про види милосердя», «Про милосердя в родині».

На завершення, учасники зустрічі мали можливість придбати книги з циклу «Незичайний ювілей милосердя», а також два видання книг владики Венедикта «Літургійні читання нащодень», у самому храмі.

Рівно ж книги можна придбати у книгарнях «Свічадо».

Більше про вартість і розповсюдження можна дізнатися на сайті видавництва http://svichado.com/ .

Іванна Рижан

(відео з зустрічі)