Владика Венедикт: «Саме наша молитва є тим миром, яке ми виливаємо на Ісуса Христа»
  • Птн, 06/02/2015 - 18:29

06 лютого 2015р. на прощу до Собору святого Юра прийшли сестри згромадження святого Йосифа (ОПДМ). Вони, як та жінка, котра вилила миро на ноги Ісуса, поклонились Святині – Нерукотворному образові Христа і принесли Богові свої молитви. Про дар молитви як дорогоцінного мира на ранішній Літургії розповів владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Він наголосив, що «саме наша молитва є тим миром, яке ми виливаємо на Ісуса Христа». Під час проповіді єпископ звернув увагу на час, який ми часто витрачаємо на інші речі, і причини для цього, за його словами, є «дуже своєрідними». «Маємо щось робити, що вважаємо потрібнішим, а потім бачимо, що на молитву не залишається ні часу, ні наших сил, бо всі ми маємо обмеження в нашому організмі», – звернув увагу проповідник.

На переконання Преосвященного владики, молитва, перебування з Богом дає нам розуміння того, що є добром для кожного. «Якщо говорити про тих, чи інших осіб, котрі перебувають в тій чи іншій потребі, то у молитві Бог дає нам пізнати, в чому мала б виявлятися ця поміч для них, що справді було б добрим служінням для них», – говорить єпископ і запрошує «завжди шукати часу, щоб виливати це дорогоцінне миро на Ісуса Христа, котрим є наша молитва». На його думку, це дасть нам свідомість і розуміння того, як жити, поступати, як будувати стосунки з іншими людьми.

Підсумовуючи проповідь, владика Венедикт заохотив людей «виливати» власну молитву так, як жінка вилила миро, і це для неї стало честю. «Так і ми: виливаймо це миро – нашу молитву. Молімося за всіх людей, а найбільше – приступаймо до Господа і Бог нас всьому навчить».

Іванна Рижан