Владика Венедикт: «У Львові мені було добре, комфортно і мило»
  • Чтв, 20/04/2017 - 17:32

Сьогодні у Ватикані оголосили про те, що Папа Франциск призначив дотеперішнього Єпископа-помічника Львівського УГКЦ владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим Єпископом Єпархії святого Миколая УГКЦ з осідком в Чикаго, США. З цієї нагоди в Митрополичих палатах Собору св. Юра відбулась прес-конференція для журналістів.

На початку з коротким словом до присутніх звернувся Митрополит Львівський Ігор, котрий подякував Владиці Венедикту за служіння і побажав успіхів у праці на американському континенті.

У своєму зверненні до журналістів владика Венедикт коротко підсумував 6,5 років свого служіння єпископом-помічником Львівської архиєпархії. Він подякував Митрополиту Ігорю за довіру, розуміння, за те, що покликав його з монастиря до єпископського служіння у Львові. «Можу сказати відкрито перед журналістами, що впродовж цих 6,5 років ми з владикою Ігорем не мали жодних непорозумінь», ­– зазначив він.

«У Львові мені було добре, комфортно і мило», – сказав владика Венедикт.

«У своєму житті я завжди старався шукати Божу волю», – зазначив він. – «Вважаю, що за всім стоїть Господь і чомусь мене туди провадить».

Стосовно планів на новопризначене служіння владика Венедикт сказав: «Побачити, зрозуміти, а тоді діяти». Він наголосив, що любить працювати у взаємодоповнюючій команді.

На запитання журналіста як владика буде здійснювати працю з вірними, враховуючи їх соціальні відмінності від українських, владика Венедикт відповів: «Коли мене перевели з монастиря до Львова, я переживав, бо життя в монастирі – одне, а в єпархії – інше. Однак я зрозумів, що і в монастирі, і в місті живе один і той самий Бог (сміється). Так само і в США живе той самий Бог, що й в Україні».

Своє звернення владика Венедикт завершив словами: «Слава Богу за все!».

Варто зазначити, що Чин введення на престіл Чиказької єпархії, відповідно до процедури, має відбутись впродовж трьох місяців від дати призначення. Наразі точна дата невідома.