Владика Венедикт узяв участь у спільній молитві молоді та братів з Тезе за мир в Україні
  • Пон, 20/04/2015 - 16:05

У Томину неділю, 19 квітня 2015 року, до Львова, із нагоди Дня довіри, прибуло 60 паломників на чолі із настоятелем екуменічної спільноти братів із Тезе у Франції – братом Алоїзом.
 
Гості разом із львівською громадою взяли участь у молитовній зустрічі за мир в Україні, яка відбувалась у храмі Преображення ГНІХ. Зустріч була кінцевою точкою пасхального паломництва молоді та братів із Тезе. Вона відбулася у дусі Тезе: молитовні пісні, читання уривку із Святого Письма, молитва у тиші та спільна молитва.
 
Присутній на молитві владика Венедикт у своєму слові зазначив: «Брати дають нагоду зустрічатися молодим людям у спільноті Тезе, людям різних конфесій і з різною силою віри, навіть атеїстам. Вони вчать нас зустрічатися. Не біймося зустрічатися, діалогувати, почути іншу думку…». Єпископ-помічнк Львівської архиєпархії також подякував братам екуменічної спільноти із Тезе: «Дякую братам, що вони принесли нам мир і бажання молитися за нашу країну у цей не простий для нас час. Знаю, що вони завжди моляться за нашу країну й вірю, що цей мир прийде до нас і Бог буде з нами».
 
Слід зазначити, що організаторами побуту братів із Тезе та проведення молитовної зустрічі виступала Комісія у справах молоді Львівської архиєпархії УГКЦ та активна львівська молодь.