Владика Венедикт відвідав храм Благовіщення Пресвятої Богородиці
  • Птн, 15/02/2013 - 22:55

У день празника Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа, 15 лютого, Преосвященний владика  Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, з пастирським візитом відвідав храм Благовіщення Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Пасічна, 83). Під час візиту Архиєрей очолив Божественну Літургію, виголосив проповідь та звершив освячення свічок, які в цей день вірні приносять до храмів, як символ світла, яке своїм приходом на світ приніс Спаситель.

«На Стрітення згадуємо, як Христа приносять до храму, де Він в малому віці зустрічається з Симеоном і пророчицею Анною. І маємо чого повчитися у цих двох осіб», – наголосив у своєму слові владика.

Далі  Преосвященний владика  звернув увагу на духовний вимір християнина, беручи за приклад старця Симеона й пророчицю Анну: «Симеон був чоловік праведний і побожний та гаряче очікував Спасителя. Йому було відкрито, що не побачить смерті, аж поки не зустріне Христа Господа. Для нас важливо навчитися чекати. Якщо ми хочемо всього досягнути швидко і одразу, то коли нам щось не вдається, ми одразу знеохочуємося, панікуємо. Тому берімо приклад з того, як очікував Симеон. Бачимо: хто чуває, щоб зустрітись зі Спасителем, той Його завжди знайде.

Про Анну говориться, що вона перебувала при храмі вдень і вночі. Служила Богові постом та молитвою. Бачимо, що не лише дбала про видиму чистоту Божого храму, а й про чистоту храму свого тіла – духа. Наскільки це важливе служіння для кожного з нас!».

По завершенні богослуження адміністратор храму Благовіщення Пресвятої Богородиці о. Петро Рак сердечно подякував Архиєреєві за візит та запросив оглянути нові розписи інтер’єру храму, роботи над якими тривають в храмі.

Прес-служба Львівської Архиєпархії