Владика Венедикт відвідав храм Святих Кирила і Мефодія
  • Суб, 02/11/2013 - 21:04

2 листопада 2013 р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський відвідав храм Святих Кирила і Мефодія (м. Львів, вул. Сумська, 3) з нагоди святкувань 10-річчя від дня заснування спільноти для неповносправних «Весела родина». Разом з владикою в цей урочистий для спільноти день молились: адміністратор храму Святих Кирила і Мефодія о. Володимир Сичак, отці-капелани, учасники «Веселої родини» батьки та друзі осіб з особливими потребами.

Під час Архиєрейської Божесвенної Літургії, владика Венедикт виголосив проповідь у якій звертаючись до євангельського уривку, що читався в цей день (Лк. 5, 17–26) застановився над чеснотою віри, що подарувала розслабленому зцілення: «Бачимо в Євангелії, що тисячі людей ходили за Христом, а лише деякі зцілювалися. Зцілювалися ті, хто довіряв Богові, хто на Нього покладався цілковито. Саме віра цих людей була тим, що дозволяло їм отримувати зцілення від Господа» - говорить у своєму слові архиєрей. Далі владика продовжив, що «Євангеліє не вказує про чоловіка, який був хворий, розслаблений – чи він вірив, чи не вірив, навіть чи бажав, чи не бажав оздоровитися, а на те, що його принесли, певне, його друзі. І саме через їхню віру Господь прощає йому його гріхи і оздоровлює його».

Підсумувавши вище сказане єпископ промовив, що «дуже важливо для нас, що через нашу віру, нашу молитву за когось Бог може робити чудеса за нашою вірою, за нашою молитвою. Не лише дати нам, але й іншим».

Особливістю цього Богослужіння був супровід церковних наспівів Божественної Літургії на бандурах народною капелою «Зоряниця» Центру культури і дозвілля Львівського Національного Університету ім. І. Франка.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua