Владика Венедикт відвідав навчальний центр НГУ
  • Пон, 11/04/2016 - 12:14

8 квітня у Навчальному центрі Національної гвардії України з дружнім робочим візитом перебував єпископ-помічник Львівський УГКЦ Преосвященний владика Венедикт.

В рамках візитації парафії церкви Блаженного Миколая Чарнецького  владика ознайомився з працею військових капеланів у військових частинах, що дислокуються у місті Золочеві.

В ході візиту він зустрівся з командуванням та працівниками Навчального центру та військового шпиталю НГУ.

Робоча зустріч розпочалась із молитви у капличці Навчального центру.

В подальшому Преосвященний владика Венедикт ознайомився із історією, бойовим шляхом та завданнями, які стоять сьогодні перед навчальним закладом.

Священнослужитель мав можливість відвідати один із підрозділів та ознайомитись із побутовими умовами проживання військовослужбовців, де зауважив про чистоту та порядок, який підтримують гвардійці.

Велике захоплення викликав огляд навчально–матеріальної бази, особливо комплексного тренажера екіпажів БТР-4Е та учбово-діючого стенду бойового модуля БМ-7 (Парус), де єпископ-помічник Львівський УГКЦ особисто спробував керувати бронемашиною.

По завершенню свого перебування у Навчальному центрі Преосвященний владика Венедикт високо оцінив клопітку працю усього колективу військової частини, щодо якісної підготовки та забезпечення духовних потреб гвардійців, що перебувають на навчанні.

На згадку про плідну співпрацю військових із священиками української греко-католицької церкви отримав фотокартки участі військових капеланів у задоволенні потреб військовослужбовців Навчального центру  під час перебування у зоні АТО.