Владика Венедикт відвідав парафію Пресвятої Богородиці – Володарки України
  • Пон, 25/01/2016 - 13:11

У неділю, 24 січня 2015 року, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії звершив пастирський візит до парафії Пресвятої Богородиці – Володарки України (м. Львів, вул. Новознесенська, 34).

З проханням про архієрейське благословення та відкритими серцями зустрічали єпископа парафіяльна спільнота із отцем-парохом Зіновієм Хоркавим та о. Тарасом Гадомським.

«Подивімось на наше життя – ми бунтуємось, коли Бог хоче нас приготовити до вічності. І деколи Бог "підсмажує" нас через когось, правда? Деколи Бог дасть перчику через когось … Бог дає ці обставини у нашому житті, щоби нас змінити.  Мир і спокій приходить до нашого серця лише тоді, коли бачимо, що наше життя – це не випадковість, що кожну людину, кожну мить, кожну ситуацію Бог поставив з якоюсь метою. Може я не розумію чи не свідомий, чому це діється і відбувається, але дуже важливо побачити за цим Бога. Чому нам є спокійніше, коли в якійсь складній ситуації помолимось? Бо ми є з Богом і вже Божим поглядом, Божими очима сприймаємо ці обставини. І тому саме в Євангелії, Господь сьогодні каже, що блаженні значить благословенні і щасливі ті, що вбогі, що голодні, що плачуть, коли їх ненавидять. Тому що Бог через усе це перемінює! Попробуймо завжди побачити Господню присутність. Коли знову прийдуть якісь труднощі запитаймо себе: що Бог хотів мене цим навчити?»  – підкреслив у своїй проповіді архиєрей.

Завершився пастирський візит єпископа словами вдячності вірних, молитвою «Боже великий єдиний», спільною світлиною та концертом капели бандуристів.