Владика Венедикт відвідав сестер василіянок у Львові
  • Птн, 16/01/2015 - 14:34

14 січня 2015 року, з нагоди празника св. Василія Великого свого покровителя, сестри василіянки у Львові вітали у себе Преосвященного владику Венедикта, Єпископа-помічника Львівської архиєпархії.
 
Звершуючи  Архиєрейську Божественну Літургію, владика Венедикт виголосив проповідь, у  якій зазначив, що Василій Великий був відкритим на знаки свого часу і потреби народу, тому його постать є для нас прикладом і заохотою до служіння Богові і людям у цей непростий для України  час.
 
Владика Венедикт підкреслив, що велич Василія Великого не полягала в людських якостях та чинностях, але в тім, що він дозволив Богові бути великим у своєму житті, це також є завданням для кожного з нас.
 
У своїх роздумах владика Венедикт заторкнув питання доброго родинного виховання, адже св. Василій Великий, разом зі своїми братами та сестрами, був дитиною святих батьків. Завершилась Божественна Літургія молитвою за Україну.
 
Пізніше сестри василіянки запропонували увазі владики Венедикта невелику різдвяну виставу, після якої Архиєрей побажав усім глибокого переживання таємниці Господнього входження в людське життя та уділив сестрам своє Архиєрейське благословення.
 

Повідомили сестри василіянки, м. Львів