Владика Венедикт відвідав вишкіл учасників Руху «За життя»
  • Втр, 08/10/2013 - 16:24

4-6 жовтня у приміщенні Малої семінарії, що знаходиться в смт. Рудно неподалік Львова, відбувався триденний вишкіл учасників Руху «За життя» у Львівській архиєпархії. Про це повідомляє Медіа-центр Львівської духовної семінарії Святого Духа.

На початку заходу учасники помолились Молебень до Богородиці, який очолив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, а відтак заслухали вступне слово єпископа, який наголосив на необхідності християнського свідчення. За словами владики, люди загубили цінності та цілі свого життя, внаслідок чого виникла антропологічна криза, в якій суспільство перестало усвідомлювати, ким є людина, а отже, і ким для людини є Бог. В суспільстві ж, в якому немає Бога, можна оправдати будь-які дії.

Протягом трьох днів учасники вишколу, перебуваючи на молитві та живому спілкуванні між собою, збагачувались духовно, щоб свідчити Ісуса Христа, котрий сказав: «Все, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили» (Мт 25,40). До оцих «братів найменших» належать і ненароджені діти, над якими нависла загроза аборту. Тому обов’язком кожного активіста Руху «За життя», як було стверджено на вишколі, є захищати право на життя ненароджених дітей, поширювати ідеї гідного ставлення до людини, пропагувати культуру життя та християнські сімейні цінності, а також молитись у наміренні ненароджених дітей, їхніх батьків та всіх людей, від яких залежить ще не народжене життя.

Довідка. З 2001 року при Інституті родини та подружнього життя Українського Католицького Університету діє студентський рух «За Життя», членами якого є студенти Українського Католицького Університету, Львівської Духовної Семінарії Святого Духа та інших навчальних закладів Львова. На даний час рух налічує близько 50 активістів. Рух «За Життя» також має вже своїх активістів у містах Луцьку, Тернополі, Коломиї.
Метою діяльності руху «За Життя» є захист людського життя від моменту зачаття до природної смерті, а особливо життя людської особи у лоні матері.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua