Владика Венедикт вручив о. Степану Сусу відзнаку синкела - хрест з прикрасами
  • Пон, 26/10/2015 - 10:11

У неділю, 25 жовтня 2015 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний владика Венедикт. Після спільної молитви настоятель Гарнізонного храму та синкел Львівської Архиєпархії УГКЦ у справах капеланства о. Степан Сус отримав з рук владики відзнаку синкела – нагрудний хрест з прикрасами.

Як відомо, згідно з попередньо прийнятим рішенням Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря, кожен священик, який виконує уряд синкела, має право носити цей хрест.

Довідка. Митрополит Львівський УГКЦ Висопреосвященніший Владика Ігор (Возьняк) своїм декретом (Вих. ЛВ 12/202) від 23 лютого 2012 р. Б. відповідно до канонів №246 та №247(§1) ККСЦ іменував отця Степана Суса синкелом Львівської Архиєпархії УГКЦ у справах військових, ув’язнених, студентів та дітей-сиріт. Відповідно до декрету синкел наділений звичайною, вікарною і виконавчою владою у сфері капеланства та координує працю Центрів: Військового, Студентського та Опіки Сиріт.