Владика Венедикт взяв участь в інавгурації Інституту психічного здоров’я при УКУ
  • Втр, 20/05/2014 - 13:18

У межах другої національної конференції з когнітивно-поведінкової терапії відбулася інавгурація Інституту психічного здоров’я в УКУ.

У відкритті цього інституту взяли участь: Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, о. д-р Богдан Прах, ректор УКУ, священнослужителі, викладачі УКУ, психологи, медики та усі зацікавлені особи.

У своєму слові з нагоди інавгурації єпископ вказав на важливість існування такого інституту та висловив вдячність усім, хто спричинився до його створення.

Олег Романчук, керівник інституту на відкритті зазначив: "Нарешті прийшов час дбати про психічне здоров`я, а не лікувати психічні хвороби. Людська психіка наче  дерево  втягує в себе навколишню любов, відчуває турботу, піклування, але також повз неї не проходить злість, ненависть, страх". 

Через складну історію галузь психічного здоров’я в Україні має наздоганяти  світові зразки. Щоб мати здорову і щасливу націю, потрібно розвивати галузь охорони психічного здоров’я, спеціалісти підкреслюють, що в Україні бракує спеціалістів, які б виводили людей з пост-травматичних станів. Тому одним із основних завдань, яке Олег Романчук ставить перед інститутом – проводити різноманітні наукові дослідження, наздоганяти світову науку. «Інститут має давати відповіді на питання, перед яким сьогодні стоять люди: діти, молодь, люди старшого віку, – зауважив Олег Романчук. – Ми хочемо, щоб люди вшановували етичні принципи, виховували в собі гідність і   відповідальність». 

Також в планах інституту: активно співпрацювати з прийомними батьками, заохочувати практику всиновлення дітей, активна співпраця  з церквами та навчання священиків. 

"Замало бути групою людей, інститут разом з УКУ хоче створити спільноту, яка б в дусі християнських чеснот змінювала суспільство, - підсумував Олег Романчук, - охороною психічного здоров’я має займатися все суспільство".

Джерело: www.ugcc.lviv.ua