Владика Венедикт взяв участь в засіданні Конференції єпископів Польщі
  • Птн, 08/03/2013 - 13:57

З 5 по 6 березня 2013 р. у м. Варшаві тривало пленарне засідання Конференції польського єпископату Римо-Католицької Церкви, в якому взяв участь Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський.

Зустріч відбулась під головуванням архиєпископа Перемишльської архидієцезії, Преосвященного владики Юзефа Михалика. Серед учасників засідання були теж Апостольський нунцій в Польщі, архиєпископ Селестіно Мільоре, єпископи з Білорусі, Казахстану, Литви, Молдови, Росії, Словаччини, Угорщини, України, Франції та Чехії.

Варто зазначити, що Преосвященний владика Венедикт прибув на це пленарне засідання за дорученням Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, як представник нашої Церкви.

У ході зустрічі владики найперше письмово висловили подяку Бенедикту XVI за час його понтифікату, а також розглянули важливі питання у сфері біоетики і їхньої адаптації до сучасного законодавства. На засіданні теж йшла мова про потребу розвитку церковних засобів масової інформації та зручності доступу до них усіх вірних.

Також на зустрічі було розглянуто план заходів щодо святкування Року віри в Католицькій Церкві. Насамкінець єпископи прийняли спільне рішення щодо заохочення вірних до молитви за кардиналів-виборців нового Вселенського Архиєрея.

Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії,
за матеріалами прес-служби Конференції польського єпископату