Владика Венедикт з паломниками молився на Святій Землі за Україну
  • Пон, 17/03/2014 - 15:52

З 7 по 14 березня відбулася проща на Святу Землю, духовним провідником якої був владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії. Організатор прощі ─ Митрополичий паломницький центр «Рафаїл».

Щодня, відвідуючи святі місця народження, життя, служіння і смерті Христа, паломники молились за Україну. Знаменно й те, що 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка учасники прощі святкували на Святій Землі. На творчому вечорі «Світ читає Шевченка» , слово Кобзаря звучало різними мовами, а знаменний «Заповіт» генія звучав рідною українською на Вифлеємській землі.

На підсумковій зустрічі паломники зізнавались, що психологічно непросто було їм приймати рішення їхати у це паломництво з України у такий складний час. Було чимало сумнівів щодо того, чи вирушати на Святу Землю. Проте, як зауважив єпископ, [SaveFrom.net] «Бог вибрав саме нас, кожного з нас у цей час бути на Святій Землі і молитись за свою Україну». На прикладі Майдану і подій у лютому, які неочікувано вирішились з Божої ласки, Владика зосередив увагу на тому, «що Бог завжди дає перемогу тим, хто вірує і довіряє Йому».

Підсумовуючи прощу, єпископ зауважив: «Сила перших християн була в тому, що вони свідчили і йшли. Тому і ми маємо свідчити про Христа, черпнувши Його тут, на Святій Землі, а відтак іти в Україну і світити там тим, хто боїться і переживає. Маємо свідчити довірою до Бога».

Для прес-служби Львівської архиєпархії
Іванна Рижан