Владика Венедикт здійснив Чин оновлення храму в с. Махнівці, що на Золочівщині
  • Втр, 12/11/2013 - 11:54

10 листопада 2013 р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, відвідав з пастирським візитом храм Святих безсрібників Косми і Дем’яна в с. Махнівці Поморянського протопресвітерату.  Візит відбувся з нагоди престольного празника храму, а також святкувань 320-річчя парафіяльної церкви.  Перед початком Архиєрейської Божественної Літургії єпископ звершив Чин оновлення храму, здійснивши освячення відреставрованої дзвіниці, іконостасу, відновленого семисвічника та запрестольного хреста.

Під час Літургії єпископ виголосив проповідь. Він зокрема підкреслив: « Якщо ми хочемо, щоб Господь Бог діяв в нашому житті, то дуже важливо є Йому довіритися. Якщо ми довіряємо Богові, що Він може діяти всюди і повсякчас, то маємо пам’ятати, що Бог може принести в будь-яку хвилю розпачу Своє світло».

Підсумовуючи, владика Венедикт зазначив, що дуже важливо у будь-яких ситуаціях бути свідомими того, що Бог через нашу віру і довіру до Нього може нас і все навколо змінити. Архиєрей закликав до глибокої віри в Господню силу: «Тож вірмо в Бога повсякчас, і Він буде мати можливість діяти в нашому житті та через нас!».

Після завершення Богослуження єпископ вручив о. Романові Дячку, адміністратору храму с. Махнівці, яке, до речі, налічує всього лише 36 дворів, нагрудний хрест з прикрасами.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua