Владика Венедикт здійснив Чин освячення хреста для монастиря Сестер Неустанної Помочі у м. Новояворівськ
  • Срд, 26/10/2016 - 12:40

У четвер, 20 жовтня 2016 року, в м. Новояворівськ для сестер Згромадження Дочок Матері Божої Неустанної Помочі відбулося освячення хреста, яке звершив преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Ця подія розпочалась Божественна Літургією у храмі свв. Апп. Петра і Павла, м. Новояворівськ. Після Євангелія Владика Венедикт звернувся до вірних своїм пастирським словом: «В сьогоднішній Євангелії говориться, що Господь покликав кожного з нас до голошення Доброї Новини. Не тільки єпископи, священики, монахи і монахині покликані до проповідування, але також і миряни, бо нас духовенства є 0,01%. Натомість миряни становлять 99,99% всіх вірних УГКЦ. Тому миряни мають доступ до багатьох місць у суспільстві. Кожен є там, де його покликав Господь і кожен має своє завдання. Тому кожен покликаний нести Добру Новину, свідчивши про Христа своїм життям».

Після Божественної Літургії Владика Венедикт разом із вірними процесійно перейшли на територію, де здійснюється будівництво жіночого монастиря Покров Пресвятої Богородиці. Там Владика звершив Чин освячення хреста.

На завершення Владика Венедикт подякував всім вірним за спільну молитву. Заохотив всіх, щоби довіряти Богові, який дбає про кожного з нас. Адже, ще не так давно, тут було порожнє місце. А на даний час вже маємо діючий храм свв.. Апп. Петра і Павла, чоловічий монастир Отців Редемптористів, а тепер вже будується жіночий монастир Сестер Неустанної Помочі. Це є велике благословення для цього міста.

Інформацію підготувала: с. Тадея Довгунь, Сестри Неустанної Помочі