Владика Венедикт здійснив пресвітерське та дияконське рукоположення
  • Втр, 08/04/2014 - 20:48

6 квітня 2014 р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, здійснив пастирський візит до храму Свв. мучч. Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії (м. Львів, вул. Миколайчука). Під час відвідин єпископ очолив Архиєрейську Божественну літургію, виголосив проповідь та звершив поставлення у пресвітери диякона Романа Соколенка, а піддиякона Михайла Ганяка поставив у диякони.
 
У своєму слові, згідно з євангельським уривком, який читався в цей день (Мр. 10, 32-45), владика Венедикт замислився над моментами із життя Ісуса Христа та їхнім значенням для життя кожного з нас: «Коли вдивляємося в життя нашого Спасителя, бачимо, що воно було наповнене різними моментами. Були приємні: Благовіщення, Народження Христа, Його Преображення, Воскресіння. Але також було багато моментів трудних, коли його заарештували, бичували, плювали, насміхалися…».
 
Далі єпископ зауважив, що іноді і в нашому житті трапляється чимало сумних та приємних подій, які ми повинні пережити: «Так як Христос пройшов через зраду, глум, біль, зневагу  і, навіть, був вбитий, так і кожному з нас доводиться переживати щось з того, про що говорить сьогоднішнє Євангеліє».
Наприкінці владика закликав кожного вміти сприймати всі випробування в нашому житті, як Господню волю. «І коли ми вміємо то все прийняти, як з рук Божих, і з Христом пройти всі випробування, то так, як з Христом страждаємо, так і з Христом воскреснемо». – резюмував єпископ. 
 
По завершенні Божественної літургії адміністратор храму о. Андрій Корчагін висловив вдячність єпископу за візит та зауважив, що це вперше на цій молодій парафії, відбулося рукоположення нових душпастирів.
 
Насамкінець, архиєрей у співслужінні пресвітерів, які прибули на спільну молитву, звершили Чин віддання українського народу під Покров Пресвятої Богородиці.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua