Владика Володимир очолив молитви за Героїв та жертв Чорнобиля
  • Срд, 26/04/2023 - 16:16

«Молимося за наших героїв і жертв, завдяки яким ми можемо жити», — Владика Володимир очолив у Львові моління за жертвами Чорнобиля.

 

У середу, 26 квітня 2023 року, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив екуменічну панахиду за жертвами Чорнобильської катастрофи з нагоди 37-их роковин з Дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

У своєму духовному слові архиєрей підкреслив важливість, навіть у вирі сучасної війни, пам’ятати про героїв та жертв Чорнобиля.

«Побутує вислів, що Бог прощає завжди, людина інколи, а природа не прощає ніколи. Ми, як людство, інколи безвідповідально поводимося з природою та землею. Проте маємо пам’ятати, що нам тут потрібно жити, дихати і щось творити. Питання полягає в тому скільки цього може витривати наша земля. Ми з вами є свідками небезпеки повторного Чорнобиля. Людина хотіла зайняти місце Бога і володіти над природою. Ми є свідками небезпеки Енергодару. Сьогодні найкращий час помолитися за наших героїв і жертв. Завдяки яким ми можемо жити. Бачимо, що наша земля відродилася, плодоносить. За це складаймо Богові вдячність у пасхальний час. А жертв нехай Господь прийме у свої обійми і сотворить їм вічну пам’ять», – зазначив владика Володимир.

Перед молитвою представники духовенства, влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника жертв Чорнобильської аварії.