Владика Володимир помолився з молоддю в Семінарії
  • Втр, 29/05/2018 - 11:14

У ніч з 25 на 26 травня 2018 року  в стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа відбулись молодіжні нічні чування, які традиційно організував семінарійний Пасторальний Центр «Еклезія».  Розпочиналися молитовні чування Вечірнею, яку очолив Преосвященний владика Володимир, Єпископ–помічник Львівської Архиєпархії у молитовному супроводі октету «Теофорос».

Після вечірньої, духівник ПЦ «Еклезія», о. Михайло Плоцідем та ректор семінарії, о-д. Ігор Бойко, промовили  слово, з нагоди початку чуваннь. Першу науку провів владика Володимир, який у своїх роздумах наголосив на одному із   плодів  Святого Духа – радості. Після цього всі учасники мали змогу продовжити розважати на цією тему у менших групах, де  науки проводили брати-семінаристи. У групах молодь розважала над  уривками  Святого Письма, у яких йде мова про радість. Згодом, учасники чувань пройшли молитовною процесією навколо семінарійного храму, у часі якої молились Ісусову Молитву та акафіст до Святого Духа. Після акафісту, усі присутні мали ще одну загальну науку у храмі, яку провадив о. Микола Білецький. Опісля, відбувся почастунок під музичний супровід семінарійного бенду, який своїми піснями створив сприятливу атмосферу для роздумів над темою радості. Після перекуски, з новими силами молитовні чування продовжились, молитвою “Тезе”.

Далі, впродовж вільного часу та «Великої Гри», учасники чувань мали нагоду розрухатись та поспілкуватись. Опісля, розпочалось особисте приготування до Божественної Літургії. В цьому часі усі охочі  мали можливість приступити до Таїнства Покаяння. О 5 годині ранку розпочалась Божественна Літургія, яку очолив  духівник центру.

На завершення, о. Михайло подякував всім присутнім, а також всім тим, хто долучився до організації та проведення цієї молитовної акції. Опісля, учасники чувань зробили спільне фото, на згадку нічного моління.

СВІТЛИНИ: Медія-Центр ЛДС СД

Офіційний сайт Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.