Владика Володимир розпочав молитву за Львів під час урочистої сесії з нагоди Дня міста
  • Суб, 07/05/2016 - 23:53

З нагоди відзначення 760-ї річниці Дня міста Львова, сьогодні, 7 травня, у Львівській міській раді відбулась урочиста сесія за участю представників місцевої, обласної та державної влади, духовенства, дипломатичного корпусу та почесних львів’ян. За доброю традицією, урочисте засідання розпочали зі спільної молитви за місто, перед якою до присутніх промовив єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ владика Володимир.

«Наше місто вже не молоде, і ми пишаємося, що Львову вже 760 років. Але вік і стан душі залежить від її внутрішніх прагнень, і в нашому місті завжди є багато молодих сил, приходять нові покоління, нова енергія, нові ідеї, нові проекти, і,  будучи старшими, ми водночас є молоді.

Так як на  свята, на ювілеї належаться подарунки, то  вчора, святкувавши день пам’яті святого Юрія, покровителя Львова, отримали для нашого міста унікальний подарунок – у Соборі святого Юра була виставлена реліквія світового значення – реліквія сотника, в присутності якого з боку Ісуса витекла кров і вода. Вона буде присутня впродовж святкування, і  ми запрошені відвідати її і усвідомити, що Ісус Христос воскрес для того, щоб ми жили і були молоді. Не може бути кращої молитви сьогодні від тієї, якою є наша славна пісня «Христос Воскрес!»», – промовив Владика Львівської архиєпархії Володимир, після чого усі спільно заспівали «Христос Воскрес!»

Згодом відбулось вручення міських нагород львів’янам, які своєю працею та активною громадянською позицією довели відданість державі. Міський голова Львова Андрій Садовий традиційно вручив Подяки, Дипломи, ювілейні монети ім. Короля Данила Галицького, «Золотий герб міста Львова, відзнаки імені Олени Степанівни, «Почесний знак Святого Юрія», «Орден Лева». Також присвоєно звання «Шляхетна львівська родина», «Почесний громадянин міста Львова» та «Львів’янин року». З вітальними словами виступили почесні гості.