Владика Володимир відвідав інсбруцьку парафію УГКЦ у празник Стрітення
  • Птн, 03/02/2017 - 12:02

2 лютого 2017 року інсбруцька парафія УГКЦ відсвяткувала празник Стрітення Господа Бога і Спаса Нашого Ісуса Христа за григоріанським календарем, яким вона послуговується.

Архиєрейську Божественну Літургію у каплиці свв. Володимира і Ольги очолив Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архієпархії, який зараз перебуває з візитом у Інсбруку, в якому свого часу провів роки студій та пастирського служіння, котрі увінчались докторатом із догматичного богослов'я. 
Владиці співслужив ієромонах-доктор Андрій (Рак) - протоігумен української провінції редемптористів, також випускник богословського факультету Інсбруцького університету та нинішній студент УІБК диякон Роман Птасюк.

На Літургії були присутні парафіяни-українці, та гості - інсбруцькі римо-католики. Архієрей звернувся до присутніх із проповіддю, в якій порівняв зустріч Симеона із Христом із нашою з ним зустріччю на Літургії у Євхаристії. Також у гомілії владика наголосив на тому, що ніколи не пізно особисто зустрітись із Богом.
Після Літургії єпископ, за традицією Церкви, благословив свічки.

Відтак подячне слово владиці від імені всіх парафіян та отця-пароха Володимира Волошина виголосив диякон Роман. Завершилась Літургія многоліттями.