Владика Володимир відвідав лікарню швидкої медичної допомоги
  • Пон, 05/03/2018 - 17:48

5 березня 2018 року, Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, здійснив пастирський візит до Львівської міської комунальної лікарні швидкої медичної допомоги.

Владика Володимир відслужив молебень до Христа-Чоловіколюбця, та під час проповіді зазначив: «Дуже часто ми, будучи здоровим, не помічаємо, скільки недужих та потребуючих людей знаходяться серед нас.Побачити та відчути це є можливим, перебуваючи тут, в лікарні – серед вас». Також, на завершення, владика подякував усім присутнім працівникам-лікарям – за їхню жертвенність під час сумлінного виконання своїх обов’язків, а також недужим-пацієнтам-за те, що, терплячи біль та страждання, залишаються відданими Богу та щиро моляться за власне одужання.

Також Владика Володимир подякував медичним капеланам лікарні – о.Івану Кушнірецькому, який сумлінно виконує свої душпастирські обов’язки від самих початків заснування каплички, та о. Степану Шафрану – за те, що вже багато років сумлінно та самовідданно допомагає недужим знайти Бога у своєму житті. Також присутнім був о. Андрій Корчагін, декан Шевченківського деканату ЛА УГКЦ, та настоятель парафіїсвщмчч. Віри Надії і Любові та їхньої матері Софії, який ласкаво погодився докласти максимум зусиль для подальшої душпастирської опіки над недужими та персоналом цього медичного закладу,  та о.Сергій Білоконь, референт душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії.

Відтак Оксана Воробель, головний лікар цього закладу, провела екскурсію по найбільшій в Західній Україні лікарні, та запропонувала багато важливих проектів та ініціатив, які допомогли би в майбутньому налагодити добру співпрацю між Церквою та медициною в цій лікарні.