Владика Володимир відвідав українську громаду в Ґраці
  • Пон, 29/10/2018 - 11:35

У Ґраці (Австрія) триває чергова регіональна зустріч спільноти Тезе, участь у якій беруть і паломники з Львівщини, а також Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

У неділю, 28 жовтня 2018 року, українська громада м. Ґрацу відсвяткувала парафіяльник празник Покрову Пресвятої Богородиці. Спільнота перенесла урочистості на цю неділю, аби відсвяткувати празник разом із Преосвященним владикою Володимиром. Це чи не перший Архиєрейський візит на цю парафію ще з 1942 року, тож цю візитацію готували особливо ретельно.

Преосвященний владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Співслужили Архиєреві о. Олег Колтун – сотрудник громади з Відня, о. Любомир Гладюк, о. Юрій Коляса – генеральний вікарій та відповідальний за східних католиків у Австрії, диякон Ігор Колбасюк та священик, що є відповідальним за румунську громаду.

Після Літургії владика зустрівся та поспілкувався із громадою українців, що проживають у Ґраці.

Нагадаємо, у ці дні в Австрії триває остання із цьогорічних регіональних зустрічей Тезе, одна із яких відбулася і в Україні. А вже у грудні в Мадриді молодь збереться на велику Європейську зустріч спільноти.

Повідомила Олена Карнаух, заступник директора «Фундації Духовного Відродження»

Світлини