Владика Ярослав: Бог завжди готовий простити людині гріхи, однак ми часто маємо упередження і страх перед покаянням
  • Втр, 19/05/2015 - 09:47

Бог не має труднощів з тим, щоб прощати гріхи. Це ми, люди, маємо упередження й страх, навіяний злим духом, щоб каятися і прибігати з довірою до Господа. З такими словами звернувся до вірних 17 травня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича.

Під час проповіді архиєрей зазначив, що євангельська розповідь про оздоровлення сліпонародженого відкриває нам, з одного боку, невинне страждання людини, а з іншого, - силу Божої любові та милосердя. "Цей уривок є наочним зображенням пасхального таїнства: руху до Воскресіння через Хрест", - додав проповідник.

За словами, єпископа людина стає спроможною пережити благодатну зустріч з Воскреслим Христом тоді, коли зрікається самої себе, коли готова зірвати зв’язки з гріховним мисленням і способом життя. "Нам необхідно пам’ятати, що будь-які розв’язки, в яких пропонується набуття якоїсь вигоди, компромісу зі злом чи подвійної гри, не належать до логіки Євангелія і послідовників Христа, тому не приносить миру душі", - наголосив владика Ярослав.

Розповідь про сліпонародженого спонукає нас, християн, не боятись труднощів, навіть переслідувань, а відважно йти за Христом. Так людина стає свідком Божої правди. "Ісус залишається живим і діяльним, Боже слово промовляло і змінювало людські серця в усі віки, ту саму силу воно має і сьогодні: воно може зціляти недуги, давати прозріння та духовну силу для тих, хто вірує в Ісуса і визнає його Божим Сином", - сказав у підсумку проповідник.