Владика Ярослав: Ціле наше життя є мандрівкою до Небесного Єрусалиму
  • Втр, 19/04/2016 - 09:13

17 квітня, у 5-ту неділю Великого посту, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича.

Під час проповіді єпископ зауважив, що недільна євангельська розповідь скеровує слухачів до околиць Єрусалиму, якими простував Христос, наближаючись до хресної смерті та славного воскресіння. "Від дитячих літ Спаситель в оточенні близьких йому людей ходив тією дорогою до Соломонового Храму, але на цей раз це була дорога, в кінці якої на Спасителя чекали хрест і Голгофа", - сказав проповідник. Ісус знав, що чекало на Нього наприкінці цього шляху і хотів поділитись цією Божою тайною зі Своїми учнями.

Великопосна мандрівка християнина - це подорож з Господом до Святого Міста. "Ціле наше життя є отою мандрівкою до Небесного Єрусалиму – до Царства Божого, адже ми слідуємо за Христом стежками Його заповідей", - наголосив владика Ярослав. Проповідник звернув увагу, що шлях до воскресіння пролягає через хрест, що є знаком надії і символом незбагненної любові Бога до людини.

Євангельська розповідь засвідчує також, що люди в своїй земній мандрівці до Небесного Єрусалиму дуже часто дивляться на світ виключно по-своєму. "Науку про царство Боже апостоли Яків та Іван сприймали в земному розумінні і просили Ісуса про особливе місце в цьому царстві, бажаючи сидіти праворуч і ліворуч Нього", - сказав проповідник. Крім того, їхнє прохання було недоречним, адже Христос в цей час йшов до Єрусалиму, щоб прийняти муки. Тому Господь пояснив учням, а через них й усім людям: щоб увійти у Царство Боже, спочатку треба випити чашу терпінь.

Наприкінці Літургії було зачитано Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ про подолання моральної недуги корупції.